Ordföranden har ordet

Meny

Start

Om oss

Nyhetsarkiv

Ordf har ordet

Chants

Bildgalleri

Medlemmar

Kontakt

Forum

Engelska away 23

Logga in

User:
Pass:

Mer info om medlemsskap

Insamlade pengar till Carsten Jancker: 317:-
Mer info

 

Upp till bevis!


08-05-25 (19:25) - Av: Clit Eatswood - Ämne: BoIS

Då var försäsongen över och så äntligen dags att se vad årets BoIS går för. Ja, tekniskt sett har vi spelat sex matcher i årets superetta redan. Men den följande avsågade tabellen kanske har en nyktrande effekt på alla dom som säger att vi garanterat går upp i år (ja, flertalet sådana personer finns).

...
11. BP 6p
12. LB07 6p
13. J-Södra 4p
14. Väsby 4p
15. Sirius 4p
16. Enköping 4p

Så ser nämligen botten av superettan ut just nu. Man har ju länge märkt att vi spelat mot bottengäng men sällan är det så här tydligt. Vi har allså spelat mot de (för tillfället) 6 sämsta gängen i superettan på våra första 6 matcher. En inte alltför vågad gissning är också att det kommer handla till stor del om dessa gäng i bottenstriden i år. Att ta 14 utav 18 poäng mot dessa lag är kanske inte så värst fantastiskt egentligen.

Kanske lite tidigt att ropa hej allså. Vi har fortfarande inte fått en rejäl värdemätare (jag räknar INTE en cupmatch som en sådan). Det första hyfsade tested får vi imorgon när vi spelar hemma mot ÖIS, som trots en småskakig inledning får räknas som en av kandidaterna till allsvenskt avancemang (där min andra favorit är Häcken och kanske även outsidern Assyriska). Klart är att andra halvan av första halvan av säsongen (ehm, eller andra quartern som man skulle säga i basket) kommer vara stentuff. Spännande är det och smått optimistisk kan man allt få vara. Men inget är vunnet än.

Fotnot: Det sägs att ÖIS kommer med 100+ supportrar till IP imorgon. Gäller att rensa strupen, de ska sjungas ut!

 

Inför 2008 - Del II (Supportrarna)


08-04-15 (13:59) - Av: Clit Eatswood - Ämne: Engelska

Stärkt av gårdagens härliga premiär kommer då den utlovade andra delen. Rapporter från matchen går ju att läsa på flertalet håll (där jag kan rekommendera MickePs matchrapport och nya betygssystem), så jag tänker hålla mig till planen och diskutera läget runt omkring BoIS istället.

Vi kan väl börja med ett par snabba ord om förra året. På det stora hela så var det ju inget vidare år sett ur supporterperspektiv, precis som spelet på planen så nådde arrangemangen runt omkring inte riktigt upp till den nivå man kanske förväntar sig. Som många sagt så började det ju lovande i premiären. Men redan då kändes det ganska tydligt att satsningen på Västra läktaren skulle vara förgäves. Engelska läktaren har något av en magisk dragkraft och mycket riktigt sög den upp en efter en. Till sist var det nog enbart ett par av våra Engelska-killar som stod kvar och i samband med formationen av "Fanaticos" tog också vi beslutet att flytta hem till Engelska läktaren. Resten av säsongen var väl ganska bedrövlig, oavsett vilket man läktare man stod på.

Engelska hade däremot ett förhållandevis bra år i mitt tycke. Vi var än en gång representerade vid bortamatchen mot Sundsvall (Daloo och Pregnant, vem annars), något som även uppmärksammades med fina ord i både tidningar och radio. Totalt sett så var vi väl representerade på nästan alla matcher (missade kanske 3-4). Vi organiserade även vår första "Invasions-resa" när vi hyrde minibuss och körde 9 killar upp till Ljungskile, en härlig och blöt resa!


Det var förra året det ja, hur ser det då ut inför det här året? Vad kan man kräva av BoIS supporterskara? Vi kan ju börja med publiksnittet. Så hår såg det ut i toppen av publikligan förra året:

Peking 7353
Sundsvall 3822
Sirius 3332
BoIS 2972
Öster 2791
J-Södra 2357

Förra året snittade vi alltså till slut 2972 personer. Under 3000 kan ju omöjlig anses vara godkänt, det bör vi klara oavsett resultat tycker man. Av dessa lag är sen bara Sirius och J-södra kvar i årets super(?)etta. Sirius hade dels ett ruskigt bra nykomlingsår och dels så arrangerade man åtminstone en gratismatch (mot BoIS!), så antagligen kommer deras snitt sjunka något det här året. Utav nykomlingarna är det enbart Assyriska som skulle kunna anses komma upp i hyfsade publiksiffror. Så ett ganska självklart mål i år är att vinna publikligan, det tycker jag alltså vi Landskronabor ska klara av oavsett hur resultaten går. Vi ska vara "publiklaget", det folket helst vill se komma upp i Allsvenskan.

Om vi kollar på supporterskaran i mer detalj, så känns det som gårdagens premiärmatch sätter tonen lite inför detta året. Västra läktaren kommer säkerligen hålla igång bättre än "B&W" på Engelska läktaren. Däremot så hoppas jag på en fortsättning där vi trots allt har sång från båda delarna. Igår gjorde vi på Engelska läktaren en helt duglig insats jämfört med hur det lät (eller snarare, inte lät) många gånger förra året. Det enda jag har att klaga på är en incident när Västra-killarna försökte starta en utväxling. Efter två tydliga svar att vi på Engelska är redo så startade någon på Engelska (medvetet?) en ny ramsa och dränkte ut växelsången. Dålig stil och onödigt provocerande i mitt tycke, hoppas det var ett ärligt misstag och att vi slipper se sådant i fortsättningen.

Engelska kommer i år fortsätta på inslagen väg. Vi har tackat nej till en förfrågan om att ta över megafonen vid hemmamatcherna i år, däremot så kommer vi givetvis försöka hålla igång sång som vanligt. Vi känner för övrigt inte att där är ett behov av en megafon som läget är just nu. Så många är vi inte och jag ser ingen vits med att försöka tvinga på folk som normalt inte sjunger att göra så. Går spelet bra och klacken växer så kanske, men inte just nu. Vi hoppas istället att spontansången växer sig starkare, gärna med lite fler vågade och improviserade ramsor (som på den "gamla tiden", skulle man kunna säga). Det viktigaste för att hjälpa en sådan utveckling är att sjunga med, även om man inte tycker valet av ramsa är det bästa. Förhoppningsvis växer någon sig fast och blir populär, vi skulle verkligen kunna behöva vidga ut repertoaren lite.

Innan listan kommer så vill jag passa på att välkomna HawkEye till Engelska! En gammal räv i BoIS-sammanhang och något av en idéspruta. Alltid kul med nytt blod! Det tar medlemsantalet i vår lilla förening till 10 (+ 1 turist), något som är värt ett allsvenskt avancemang bara i sig. Och nu till listan som av Sveriges presskår uppmärksammats som det bästa sen skivat bröd. Eh.

Dog´s Bollocks:
* England Away 08 - Den klart hårdaste EA hittills! I snitt drack varje deltagare någonstans mellan 35-40 liter öl var på de 6 tävlingsdagarna. Som konsekvens fick man bland annat se historiens första öltävlings-seger på knockout! En fylligare rapport kommer nog när minnen och kameror återfinnes.
* Champions League a.k.a. Premier League - Underbart att se italienarna få rejält med smisk. Precis som förra året är 3 utav 4 semifinallag ifrån England. Och i år finns inte tur-Milan med. Att den enda riktigt bra kvartsfinalen var mellan två engelska lag gör ju inte saken sämre. Total dominans!
* Cristiano "Fjolle-Rolle" Ronaldo - Ja, han är sliskig. Ja, han gnäller och ramlar ofta för lätt. Etc etc, ni vet var det är på väg.

Just Bollocks:
* Superettan 2008 - Shit, och man trodde förra årets superetta var ett lågvattenmärke. I år finns det nästan inga publiklag alls, vad gör Öster i tvåan (division 1 heter det tydligen numer…) igen?
* Spelschemat - Helgmatcherna är minst sagt lätträknade i år. SvFF och övriga inblandade i schemaläggningen gör verkligen sitt bästa för att döda fotboll som en publiksport. Kul för oss som brukar uppskatta bortamatcher. Det är mycket möjligt att detta ämne behandlas vidare här på sidan snart.

 

Inför 2008 - Del I (BoIS)


08-04-08 (20:16) - Av: Clit Eatswood - Ämne: BoIS

Då var det äntligen dags för säsongsstart! Som vanligt har man inte skrivit på ett tag, så jag tänkte att det är säkrast att få in ett inlägg innan man blir sparkad på det stundande årsmötet.

Kollade igenom förra årets "inför-krönika" och där hade man ju förvånansvärt många rätt. Mirza och Charles floppade, vi saknade en hel del av de lirarna som lämnade och det på det stora hela blev det en skitsäsong. Det positiva var väl att just Ivo Pekalski och Coffe Karlsson fick lira en hel del, det lovar säkert gott inför detta året.

Så hur går det nu då? Superettan har ett sällsynt svagt startfält och nog fan seglar BoIS upp som favoriter i de flestas ögon igen (trots en 11te plats förra säsongen!). Att konkurrensen är kass tycker jag inte betyder ett jota. Som förra säsongen återigen bevisade höjer sig vårat BoIS mot bra lag och sänker sig mot sämre. Däremot så ser även jag ljusare på årets säsong. Mycket på grund av två individer, våra nyförvärv Anders Linderoth och Linus Malmqvist. Linderoth har visserligen en hel del att bevisa, visst har han varit i "större" klubbar men hans resultat har inte varit fantastiskt. Det som imponerar är snarare vad han säger. Slut med dutt-fotboll och försöka spela som Arsenal. I superettan måste man kämpa, kämpa och kämpa och det verkar Anders förstå. Malmqvist är en helt fantastiskt värvning. Jag vet inte om det kostade en skyhög lön eller om det verkligen var att Linus visade hjärta och ville hem, men att sno åt sig en allsvensk lirare (och lagkapten!) efter en sådan bedrövlig säsong är galet bra. Glöm inte att han hjälpte TFF upp ur superettan, så gott som utan att släppa in en enda boll (nja, men nästan). Så han är verkligen en spelare som vet vad som krävs och går 100% in i varje duell. Underbart!

Så bättre än förra säsongen blir det. Nu har vi ju dessutom Cederqvist, a.k.a. Engelskas Player of the Year 2007, från start. Vi ska inte heller glömma JP3, verkar lovande men jag har bara sett en match från honom så jag kan inte riktigt säga mer än så. Det stora orosmolnet är väl annars att truppen fortfarande känns ruskigt tunn. En koll på bänken visar inte många spelare som håller klassen. Jag tror väl inte direkt stenhårt på Amar, Linus Olsson, Heide, Holmgren, Charles och Mirza (den sistnämnda har än en gång varit het på träningsmatcherna, och folk verkar ha glömt hans katastrof-säsong förra året). Får vi ett par skador, två-tre nyckelspelar räcker, så ligger vi rejält i skiten. Men jag tror på att vi får lite flyt i år och klarar oss. Så jag tippar på att vi grejar i alla fall en femteplats. Kanske kanske kan det räcka hela vägen till topp 3, men då tror jag det hänger mycket på att Linus får koll på backlinjen och att Cederqvist levererar med 20 baljor.

Det får avsluta Del I av denna "Inför 2008" serie (finns snart på DVD i en butik nära dig). Nästa del tar en titt på hur supporterläget och våran egen lilla organisation ser ut detta år. Och en lista. Givetvis. Så sparka mig inte på söndag.

 

Svik nu inte laget!


07-06-14 (00:29) - Av: Clit Eatswood - Ämne: BoIS

Nu brinner det i knutarna. Det sparkas hit och det sparkas dit på diverse forum. Kupper planeras och det talas vilt om att bojkotta matcher.

Visst, ingen kan väl vara nöjd med inledningen på säsongen. Visst, det kan tyckas att det är dags att hitta en bra ersättare till Pude. Det har jag personligen tyckt ända sen fiaskot förra året med den fantastiska trupp vi hade då. Jag håller också honom, åtminstone delvis, skyldig till den tydligt idotiska "bantningen av truppen" jag kritiserade redan inför denna säsongen. Men är folk verkligen så naiva att dom inte tror att BoIS som klubb (där jag räknar in allt från styrelse och tränare till spelare och boll-kallar) ogillar och arbetar för att förbättra situationen?

Varför behövs dramatiska protestaktioner? Hur hjälper det att bojkotta matcher? För att visa att det är allvar? Att det är säkrast att de, vem nu syndabockarna för tillfället råkar vara, skärper sig? Jag tror att "de" är medvetna om det. Visst ska man få ha och uttrycka sina åsikter, det är nyttigt och visar på intresse. Men folk verkar ta det ett steg för långt nu.

För det BoIS behöver allra mest just nu är att publiken inte sviker. Det är nämligen vi som skiljer vårt stolta Landskrona från Bunkeflo, Falkenberg, Häcken. Ja, till och med från lag som Ängelholm och Trelleborg. Publik ger pengar, och pengar ger topp-placeringar. Förr eller senare. Så enkelt är det. Det är därför man kan säga att Peking kommer gå upp, trots flera år fast här i träsket. Det är därför AIK, MFF och DIF studsade tillbaks upp. De har publiken, de har pengarna.

Så, som supporter, vad ska man göra för att hjälpa? Ja, vad sägs om att gå på matchen, visa styrelse och eventuella spelare man försöker locka hit att det fortfarande finns support och pengar. Då vänder det, på något sätt, det är ja övertygad om. Att måla upp en negativ "det är kört" bild lockar knappast nyförvärv eller besökare till IP. Man behöver inte heller hetsa "medgångssupportrarna" att tvunget sjunga med eller försöka locka in dom i alla möjliga protestaktioner. Det kommer bara skrämma bort dom. Men ibland känns det som att vissa personer tycker detta är det mest spännande någonsin och en chans att verkligen kunna briljera med lösningar och ideer. Att "Nu är det revolution på gång" som Bob the Dog hade sagt. Men i mina ögon väldigt enkelt vad man som hängiven supporter bör göra.

Uppmuntra folk att inte ge upp, att fortsätta gå på matcherna. Sjung och var glad om BoIS spelar bra, stå gärna och klaga och skaka på huvudet om dom spelar dåligt. Oavsett så bildar det en gemenskap som förhoppningsvis fortsätter locka folk till IP.


Slutligen, man får ofta en känga för att man försvarar den engelska fotbollsmentaliteten och förespråkar den framför de klart mer dansanta delarna av supportervärlden (och jag syftar nu inte på Borås). Men jag tycker att detta med hot och bojkotter är ett praktexempel på en tråkig del av sydeuropeisk "macho" supportermentalitet som sprider sig fort inom svenska supporterskaror. Det ska mycket till för att man ska se liknande i England. Där skulle det aldrig kommas på tal om att bojkotta matcher och organisera folk emot sin egen klubb i missnöje. Det skulle heller aldrig synas fans som hoppar och hejar på som galningar när man ligger under. Man skulle kunna säga att det är lite mindre show och lite mer hjärta. I motgång så svär, gnäller och lider man isället. Men man gör det tillsammans, på läktaren (och på planen). Det skapar gemenskap, lika mycket som framgång. Och det känns äkta. Åsikterna haglar ner, både mellan vänner och mellan tidningar, men man älskar och behåller tron på sin klubb och sin nation. Det är så en riktig supporter ska reagera enligt mig. Man lider när det går dåligt, men inte fan ger man upp.

 

Värvningarna, Förlusterna och Listan


07-03-18 (14:25) - Av: Clit Eatswood - Ämne: BoIS

Då var man hemma igen! Ett tag sen man skrev något sist, men jag skyller på det gamla vanliga. Dvs. sena nätter, jobb, te-sump i skorna etc. Dessutom så är det ju alltid lite svårt att följa Cirkus BoIS från bortaplan i England.

Silly season har ju varit något av en besvikelse. Utrensningen behövdes ju verkligen, men tyvärr så verkar det kanske inte varit rätt spelare som lämnat. Kvar är många av de äldre, samtidigt som många lovande spelare lämnat. Jag kommer personligen att sakna Antti extra mycket, härlig kille och en riktig kämpe. Seger, Måns och Bobo hade kanske inte direkt fantastiska säsonger, men det skulle inte förvåna mig det minsta om deras stora genombrott kommer nu i annan klubbadress.

Angående nyförvärven är jag långt ifrån imponerad. Charles vet jag inte alls varför vi ville ha. Tydligen nybliven pappa med gymnasiestudier att bekymra sig om (hur gammal är han igen?). Att han sen spelas i en ovan position och knappast imponerat på träningsmatcherna gör ju inte saken bättre. Mirza ska ha varit helt okej under träningsmatcherna, men att vi ens ska behöva spela en mittfältare i anfallsposition är ju bedrövligt.

Gammel-Jocke kan säkert tillföra mycket men spännande är han inte. Är han ens bra nog för t.ex. för allsvenskt spel om vi nu skulle gå upp? Mittbacksplatsen är ett STORT bekymmer i dagens BoIS. Vad vi behöver är ju ett stabilt och sammanspelat mittbackspar ala Henke Nilsson och Torvaldsson. Våra ersättare där har ju försvunnit i ruskig takt (Gustaf, Johnny och senast Seger). Nej, verkar som man får sätta hoppet till Andy Kelly som ju var väldigt bra förra säsongen. Men sviktar hans form så....

Nej, hoppet i år verkar bisarrt nog stå till 16-årige Ivo Pekalski. Jag ser gärna att han och den andre unge mittfältstalangen Christoffer Karlsson får massor med speltid. Men att det verkar vara en hel del folk som på fullt allvar tror på allsvenskt avancemang redan i år... ja det är ju inte så lite önsketänkande. Hur bra vår trupp än kan komma att bli, så är den i nuläget INTE bättre än den vi hade förra året.
"Dålig harmoni" i den förra säger folk. Men dålig harmoni kommer från höga förväntningar och uteblivna resultat. Förväntningarna i år verkar (dumt nog) vara lika högt ställda, så kommer det ett par förluster tidigt på säsongen så får vi se vad vår nya "sammansvetsade" trupp går för.

Men vem vet, om vi bara slipper Baxter the Boxer i målet så....

Slutligen, efter diverse påtryckningar och hot om myteri, så kommer det en lista också. Denna gång med influenser från världens bästa liga (vilket väl årets Europacuper en gång för alla borde bevisa):

Dog´s Bollocks:
* Man United - Sir Alex har gjort det igen och utan en massa dyra värvningar. Superhårde serben Vidic var egentligen allt som behövdes för att maskinen skulle bli komplett. Rooney och Ronaldo har fått tid att blomma ut, gamla trotjänare som Giggs och Scholes har hittat sina roller. Va? Vem sa Henke? Äh, inse att United är så pass bra just nu att McYngve hade briljerat om han fått chansen.
* Reading och Sheffield United - Nykomlingar som inte föll i den klassiska fällan att värva avdankade storlirare. Med egna spelidéer och härlig kämpaglöd kanske dom kan visa vägen för vårt kära BoIS också.
*Leamington "Brakes" FC - Surfar mot seger i Midland Football Alliance. Bara 4 avancemang kvar till Nationwide Conference! ;)

*Hedersomnämnande till medlemmar Daloo och Pregnant här, inte många matcher de missade förra säsongen (som tidigare rapporterat var Engelska representerat på 27 utav 30 seriematcher). Hoppas att orken/pengarna finns att göra om denna bedrift i år!

Just Bollocks:
* Superettan 2007 - Derby mot TFF ersätts med ett mot Bunkeflo. Örebro Away ersätts av den mediokra bortamatchen mot Häcken. Jaja, vi slipper iaf Grimsta!
* Jose Mourinho - Grinigare Olle får man leta efter! Skyller på allt han kan komma på. Skadeproblem? Pyttsan, som värst har en eller två spelare varit otillgängliga varje match. Att man sen, med deras resurser, helt ignorerat att värva försvarsspelare är oförlåtligt. Om ni vill se skadeproblem, kolla in stackars Newcastles trupp. Som värst fler än 10 (!!) nyckelspelare borta, och inte gnäller Glen Roeder varje match för det!

 

Året som gick


06-12-30 (15:04) - Av: Stolle Da Loo - Ämne: Fotboll

2006 var året då BoIS skulle ta sig tillbaka till allsvenskan efter den nesliga kvalförlusten mot GAIS föregående år. Återtåget kom kampanjen att kallas. Skulden till degraderingen lades på tränare Jingblad, och när han fick gå anställdes Patrik Johansson, som efter ett par år nere i Malmö ansågs mogen att ta över huvudansvaret. Tränarbytet och satsningen togs emot med jubel från supportrarna och självförtroendet var enormt inför säsongen. Tvivlen började dock hopa sig när resultatet i träningsmatcherna uteblev, och när sedan serien drog igång med två förluster, varav den ena var rena förnedringen stod det klart för de flesta att det inte skulle bli lätt att ta sig tillbaka till högsta serien.

Resten av säsongen gick sedan i vågor, segrar med bländande spel blandades med förluster där geisten i laget helt saknades. Trots den stora breda truppen var det endast ett fåtal spelare som fick chansen, och när motgångarna hopade sig krävde supportrarna förändring. Framförallt ville man ha bort Lee Baxter från målet, men icke, Lee står 29 av årets 30 seriematcher. Tränare Johansson red istället ut den värsta stormen genom att ge Andrew Kelly och Valentino Lai chansen, och när detta genererade i flera raka segrar var humöret återigen på topp hos fansen. Men sen vet vi ju alla hur det gick, när Trelleborg, Örebro och Brommapojkarna drack skumpa och firade sin allsvenska plats kunde vi BoISare endast vara glada åt att vi höll undan för Ljungskile och grejade en femteplats i serien. Skulden för misslyckandet lades hos de flesta på styrelsen, klubbdirektören och tränaren. Det slutade med att klubbdirektör Lars Persson fick avgå, och in kommer nu forne skyttekungen Mats Aronsson och tar hans plats. 2007 får utvisa om det var ett smart drag.

2006 var också året då Engelska bildades. Segerrusiga i bussen hem från Örebro föddes föreningen officiellt, som dock inofficiellt funnits sen 2001. Det dröjde till september innan kännedom om oss hos den stora massan infann sig, då vi anordnade direktrapportering från bortamatchen mot Sundsvall. Kvaliteten på rapporteringen blev kanske ingen höjdare, antagligen mest beroende ett alltför stort intag av den underbara gula drycken. Vår insamling till James Keene skapade också det en del uppmärksamhet. Faktum är att vi funnits representerade på 27 av årets 30 seriematcher, något som jag tycker är förvånansvärt bra för ett gäng som till största delen består av (fattiga) studenter.

Vad har man då att se fram emot 2007? Självklart hoppas man på att den allsvenska platsen som missades i år ska tas. Förutsättningarna är något förändrade i och med att allsvenskan utökas. Många anser att chansen att gå upp därmed ökar, jag är dock inte en av dem. Tre lag går upp direkt 2007, inget lag kvalar. Jämför man med i år tycker i alla fall jag att det inte är så stor skillnad. Från allsvenskan tillkommer dessutom tre lag som gärna tar sig tillbaka snabbt och 2007 års superetta ser därmed ut att bli ett riktigt getingbo. Att i nuläget sia om hur det ska sluta känns omöjligt, men hjärtat säger att chansen är stor att det ska gå vägen.

Till sist måste jag avsluta med utse årets…
… mål : Äntligen presenterade han sig i målprotokollet, Anders ”Fribaldo” Friberg!
… nästan mål: Micke Dahlgrens soloraid och stolpträff i cupen mot Gefle.
… nolla: Stojan Lukic, som efter året ståtar med en maximal räddningsprocent.
… bortaresa: Mjällby borta, inte p.g.a. matchen, utan uppladdningen innan!
… segaste hemresa: dött lopp mellan hemresan från Sundsvall och den från Trelleborg.
…lyckligaste träd: det träd som fick äran att dricka den öl som polisen tvingade mig att hälla ut inför derbyt borta mot Trelleborg.
… största kebabtallrik: den från kebabstället inte långt från Idrottsparken i Norrköping.
… lag: Fragglarna i Black & Whites gåsafotboll.
… gräsplan: Inte var det IP:s i alla fall!
… fest: Engelskas julfest, ett sådant drag på en fest var det längesen jag upplevde.
… sång: delar ur Black & Whites äldre garde på hemvägen från bortamatchen med BP, det kanske inte var någon skönsång, men kul var det!

 

Vems är egentligen felet?


06-09-30 (21:36) - Av: Stolle Da Loo - Ämne: BoIS

Med anledning av min styrelsekollegas senaste inlägg i detta forum känner jag mig tvungen att delge mina egna åsikter. Jag håller med om en del av det som skrivits, men på några punkter kolliderar våra åsikter.

För det första, finns det verkligen bara 3 syndabockar? Hur många av de tre nämnda har beträtt planen under året? En stor del av ansvaret måste ju ligga på de som ska göra jobbet på planen. Alltför många har underpresterat under året, och frågan är ju om det hade gått bättre om dessa spelare bänkats och andra fått chansen? Det kommer vi aldrig att få veta och jag anser det därför inte vara någon mening med att älta detta. Däremot ska man ifrågasätta Pude, om hans agerande under säsongen. Som föregående skribent håller jag med om att detta är något han borde göra själv, men jag tror inte att det räcker för oss supportrar. Ett möte där Patrik berättar varför han gjort som han gjort, där det samtidigt ska finnas tid för alla att ställa frågor, har nog större chans att tillfredsställa oss.

Jag gillar Patrik som person och detta bygger på de gånger jag träffat honom, de gånger han besökt Black & White. Det jobb han gjort för att ena laget efter degraderingen från allsvenskan har varit berömvärt, men frågan är om han inte är lite för snäll och förstående? Han menar att om man som spelare gör en dålig prestation under en match ska man inte automatiskt bänkas i nästa, eftersom ingen då vågar spela ut ordentligt av rädsla för att göra bort sig. Detta tycker jag är en bra filosofi, men jag som ”allvetande” supporter på läktaren tycker mig se flera fall där spelare getts mer än en chans för mycket. Tidigare har jag då trott att det berott på bra prestationer på träning och att möjliga ersättare inte visat framfötterna, men jag har börjat tvivla. Ta bara Lee Baxter som ett exempel, Pude kände honom efter sin tid i Malmö och lovade honom platsen som förstemålvakt när han kom hit. Under säsongens gång har han gjort både en och annan tavla, men även ett par bra matcher. Summan är ändå att de dåliga matcherna är för många, men hade det gått bättre med Stojan i målet? Men vad jag egentligen ville komma till var: bänkades inte Lee för att Patrik inte villa bryta sitt löfte?

Jag vill inte tro att det skulle vara så, men jag har börjat tvivla. Detta eftersom det som just nu händer i laget. Slagsmål på träning och rykten om olika grupperingar i truppen är företeelser som många av oss supportrar förknippade med BoIS förra året med Mats Jingblad vid rodret. Men nu är det här igen, och frågan är om det beror på dåligt ledarskap eller på att spelarna helt enkelt inte klarar av när det sätts lite press på dem. Mycket ligger ju på tränaren, men då det här har hänt förut under en annan tränare börjar man ju undra om spelarna är ett gäng gnällspikar som inte kan hantera motgångar. Om det skulle vara fallet måste man ju fundera på att rensa ut de som inte klarar pressen, det måste ju bli bättre i längden även om det känns hårt för stunden, annars kommer det här att hända nästa gång det går emot igen. Och om det skulle bero på tränaren borde man byta ut honom, men det känns inte som en långsiktig lösning och är inget som jag skulle föreslå som åtgärd. Jag tror nämligen på Patrik. Efter slutsignalen på Norrporten Arena i måndags kom han och hela laget ner till oss i klacken och tackade för stödet, den som såg mest besviken ut var Patrik. Jag tror han skämdes över den match han och spelarna bjudit oss på. Det kännetecknar för mig en stor person, men har han förmågan att göra randigt till ett vinnande lag igen?

De andra två syndabockarna, Kenneth Håkansson och Lars Persson, har jag svårt att kommentera då jag inte är tillräckligt insatt. Jag tycker dock att de mestadels gjort ett riktigt bra jobb. Klubben är välmående rent ekonomiskt, och inför det här året gjordes de åtgärder som behövdes för att skapa bra förutsättningar för att gå upp igen. Sen finns det ju vissa spelaraffärer som kanske kunde ha skötts bättre, anser i alla jag som ”allvetande” igen. Man ska dock komma ihåg att det som kan te sig obegripligt för en person är klart som korvspad för en annan, om så är fallet borde ju då den upplysta berätta detta för den oförstående. Hur det ligger till i BoIS fall vet jag inte och jag tänker inte sia så mycket mer om det. Förslaget om ett fotbollsutskott låter lovande, men kanske skulle det bli bättre att anställa bara en person som skötte det sportsliga sportchefsjobbet, en röst blir nog effektivare än många. Denna person skulle helst vara en gammal spelare med goda kontakter och gärna BoIS-anknytning. Märk även att jag gärna ser att både Lars Persson och Kenneth Håkansson blir kvar på sina positioner, kanske med lite annorlunda ansvar än idag.

Det här var väl ungefär vad jag ville få sagt, men det var nog ingen som blev klokare av det. Jag tror ändå på att klubben skulle må bra av kontinuitet och jag tror att Patrik skulle må bra av en försäsong där han själv får möjlighet att forma laget, något han ju fråntogs möjligheten att göra till i år. Jag är i alla fall inställd på en spännande säsong 2007. Till sist vill jag bara påminna om att det vore trevligt med lite kommentarer, och forumet är en utmärkt plats för detta.

 

Att sparka eller inte sparka…


06-09-28 (01:00) - Av: Ivar the Pregnant - Ämne: BoIS

Under säsongen skulle BoIS återvända till allsvenskan, superettan skulle inte vara något problem för den breda och vassa truppen. Med några matcher kvar ser det inte ut att bli någon allsvenska nästa år, vilket jag i nuläget inte är speciellt ledsen för. Det finns problem på alla nivåer i föreningen, från spelare till styrelse, som måste arbetas bort, för de kan arbetas bort, innan allsvenskan kan ses som en självklarhet i Lanskrona igen. Nu är det inte detta ämnet som kommer att avhandlas den här gången. Flera supportrar har uttryckt sitt missnöje med i första hand tre personer i klubben och jag ska här ge mina synpunkter på det här. Notera att detta som sagt är mina synpunkter och inte Engelskas, jag vet att flera medlemmar i Engelska har rakt motsatta men ordet är fritt och ingen vet med säkerhet vad som är bäst.

Den förste personen i klubben är Kenneth Håkansson, ordförande och en stor företagsledare i Landskrona. Kenneth är speciellt utsatt på sin post, som ordförande har man det yttersta ansvaret och det krävs mycket, inte minst i media, för att klara av att behålla ansiktet om det går dåligt. En stor del i kritiken ligger i Håkanssons bristande fotbollskunskaper och hans ofta underliga uttalande och förhållande till pressen. Till hans försvar kan nämnas att han är en mycket skicklig företagsledare och har gjort mycket gott för klubbens ekonomi och det här är något som är viktigt i en idrottsförening av den här storleken.

Den andra personen som nämns är Lars Person, Klubbdirektör som är ökänd i Landskrona. Alla i staden känner till Lars men inte många har enbart positiva saker att säga om honom. Det som gör honom till en viktig person i klubben är hans förhandlingskunskaper, han har kunnat hålla nere lönerna även om ett antal förhandlingar har spruckit. Utöver detta kritiseras ofta hans fotbollskunskaper vilket inte är bra för en person som har hand om förhandlingar med spelare.

Den sista personen som har diskuterats i år är Patrik Johansson, tränare med ett stort hjärta för Landskrona BoIS. Som tränare har man uppgiften att få ut det mesta av laget och utveckla spelarna till det den högsta nivån de kan uppnå. Kritiken mot Patrik ligger främst i den misslyckade säsongen och konstiga laguttagningar. Det finns många anledningar till att säsongen blev som den blev, en för stor trupp präglad av flera års förlorande och ett spel som inte fungerade för laget. Dessutom kan det till Patriks fördel nämnas att på de tolv senaste matcherna har endast tre förlorats, vilket är starkt och något som kan byggas vidare på inför nästa säsong.

Vad blir då resultatet av detta? Min klara åsikt är att alla tre ska finnas kvar i klubben.
Kompetensen som de två första innehar är något som behövs och som inte bara kan kastas bort utan att kunna ersätta. Det är dock klart att det behöver ske förändringar i toppen för att föreningen ska må bättre. Det behövs någon som kan se till att bra spelare inte slösas bort och mindre bra spelare inte plockas in eftersom klubben vet för lite om dem. Jag har hört förslag om ett fotbollsutskott som ska bidra med kunskaper då klubben ska fatta beslut, detta kan vara en bra idé om den genomförs på rätt sätt och om klubben verkligen utnyttjar möjligheterna detta kan ge.
Vad gäller Patrik tycker jag självklart att han borde se tillbaka på säsongen och fundera på vad han gjorde rätt och fel, misstagen får inte upprepas. Anledningen till att han själv ska göra detta är att han sitter på alla fakta och vet mer än någon annan. Som exempel kan nämnas när han bytte ut Morten Avnskjold i förlustmatchen mot Mjällby. Patrik är den enda som vet om misstaget här var att Morten skulle ut tidigare för att undvika skadan som var på gång eller om det var att han togs ut trots att han var planens bästa spelare. Vidare tycker jag att efter alla tränarbyten på den senaste tiden kan inget gott komma av att sparka ytterligare en tränare innan han har fått en ärlig chans. Med Patrik har det blivit bättre än vad det var för ett år sen och jag tycker att han ska få bygga vidare på det han har påbörjat ett tag till, ingen gör det bättre än han själv just nu.

Det här är mina åsikter om BoIS tre möjliga syndabockar. Men har jag rätt…
…Det är frågan

 

Ett Hybrisartat Mirakelrecept


06-09-19 (14:43) - Av: Clit Eatswood - Ämne: BoIS

I "TFF Away" skrev ja att ja inte kände något behov av att skriva "ett hybrisartat mirakelrecept". Guess what, nu känner ja det. Läs det med en nypa salt, det skrivs alldeles för mycket sånt här av personer som inte är tillräckligt insatta. Jag är en sån person, bör tilläggas.

För nu händer det så mycket skit att jag måste kommentera. Stojan lämnar eftersom han inte fått en chans att konkurera med sopan Baxter. Kujovic gör succé i Halmstad utan att ens få försöka i Landskrona (okej okej Stolle, Emir må anses bättre av vissa, men det ursäktar inte agerandet). Just i Halmstad återfinner man ju numera även Jeppe Westerberg. Ni vet den till utseendet (och spelet?) Mellberg-liknande killen som fick göra några lyckade allsvenska insatser för Landskrona, för att sen hamna i den berömda frysboxen. Är kontrakt med Kelly förlängt? Antagligen försvinner han. Man tar Morten och Antti som givna, det skulle inte förvåna mig om de stack någonstans där de uppskattas bättre.

Istället satsar man på gamlingar som Baxter, Yngvesson, Kalle Kula, Jörgen. Men Jörgen är väl i alla fall bra tänker nog många nu? Ja, han är till och med mycket bra. För bra. Yngvesson och (stundtals) även Kalle platsar också i Landskrona i nuläget. Men vi behöver föryngra, precis som TFF har gjort. Även om Jörgen o Company stannar och fixar oss det allsvenska kontraktet nästa år, vad säger att de klarar av fler år i eliten? Vi kommer oundvikligen bli ett bottenlag med avdankade stjärnor, utan framtid.

Nej, skicka inte iväg fler talanger nu. De ska in i startelvan. Erbjud inte gamlingarna dyra kontrakt, ska de stanna så ska det vara som kompleteringsspelare och ha löner därefter. De får i så fall fungera som våra gamla hjältar Söder, Friberg och Zeke. Dessa trotjänare är inget man bygger laget på, men det hindrar inte dom att ger 100% och dom gnäller inte om dom blir petade av orutinerade tonåringar. Talangerna ska först, sen får gamlingarna hoppa in och täppa till luckorna om det behövs. Det kanske kostar oss 2 år till i Superettan men så får det vara. Ett litet pris att betala (anglocism, jag vet) för ett sammansvetsat, kämpande framtidslag med spelare som känner till uttrycket klubbidentitet. Talanger finns, pengar finns, supportrar finns. Men inte länge till, inte om det fortsätter så här.

 

Från himmel till helvete


06-09-19 (14:03) - Av: Clit Eatswood - Ämne: BoIS

BoIS - Assyriska 4-1
Jkpg Södra - BoIS 0-7
BoIS - Väsby 0-0
BoIS - Mjällby 2-3

Resultat sägs ju sällan berätta hela sanningen, men i detta fall stämmer de faktiskt ganska bra. De beskriver defintivt det trauma man som BoIS supporter har fått genomlida de senaste veckorna. Efter 0-7 vinsten var det nog ingen som räknade bort Landskrona från Allsvenskt spel nästa år. Nu, två matcher senare, gör nog gårdagens 2-3 förlust mot Mjällby att det är precis tvärtom. Ingen, undertecknad inkluderad, kan på allvar tro att det finns en chans längre. Inte enbart pga 7 poäng till Örebro på kvalplats, lag kan rasa som alla BoISare vet, men även att det är 4 poäng upp till Norrköpings stabila lag.

Vad kan då sägas om matcherna? Ja, själv jobbade man så klart den där magiska söndagen och missade Jönköpingsresan. Tilläggas kan ju att, förutom 3-0 vinsten mot Ljungskile borta, var det den enda missade matchen på hela sommaren. (Att Landskrona har 10-0 på de enda två matcherna jag missat är inget jag ens vill gå in på.) De tre hemmamatcherna skulle ju vara 9 säkra poäng, det blev bara 4. Och för att vara ärlig så spela BoIS precis lika bra/dåligt i alla tre, enda skillnaden var att Assyriska var ruskigt usla. Väsby hade en klar taktik och ville inget annat än att spela 0-0, det lyckades de med så all heder åt dom. Mjällby hade visserligen en hel del tur (skotten var 13-4 till Landskrona tex) men med Baxter the Boxer i målet så kan ingen vara riktigt förvånad.

Nu bär det av hem till England för mig, Mjällby var den sista matchen jag såg på plats denna säsong. Resten av matcherna får man genomlida framför direktrapporteringar och liknande, kanske lika bra känns det som just nu. Jag hoppas (och tror) att resten av grabbarna gör Engelska rättvisa de sista matcherna av säsongen. Med stor risk för publikfrånfall och negativa tongångar så vill jag att vi fortsätter att bidra med en positiv stämning på IP. Många säger det, färre gör det. Men här på Engelska så menar vi det när vi säger det, vi stöttar Landskrona även i motgång. Tyvärr försvinner ju en del av oss till England och avlägsna delar i Sverige. Men jag hoppas att de som är kvar går på så många matcher som möjligt. En bra start är ju resan upp till Sundsvall, ni eldsjälar som är med på den kan ju verkligen gå med raka ryggar när säsongen ska summeras! Håll även utkik här på www.engelska.org för en utlovad direktrapportering från just den matchen.

Till sist, dags för lite nya listor. Denna gång mest om spelarna:

Dog´s Bollocks:
*Morten!
Gigant de senaste matcherna, synd bara att det tog honom så pass länge att hitta tillbaka till fjolårets storform. Att sen han aldrig får den uppskattning han förtjänar är en skam. Pude och Matchens Lirare-sponsorer, spelar någon bra måste det uppärksammas!
*Andrew Kelly
Insåg precis att Landskrona inte förlorat en match med Kelly på plan. Bara den insikten ger han en en given plats på denna lista.
*Johan Andersson
Förvånande? Jo även för mig själv. Men glädjen vid målet var äkta. Han spelar inte speciellt bra just nu, men det tror ja faktiskt beror på svikande form och inte att tankarna redan är hos iff-iff. Johan har alltid missat jättelägen, inget nytt där. Men han har också alltid tackat klacken efter match och aldrig sagt ett ont ord om Landskrona BoIS.
*Nettopils
Där ser man, 16 bärs e tydligen precis vad som krävs för att klara av en hel halvlek i den usla 0-0 matchen mot Väsby. Andra halvlek hade nog krävt 16 till.

Just Bollocks:
*Lee Baxter
Motivering onödig. Kalle Anka.
*Styrelsen och Pude
Deras plats på Just Bollocks listan har ju egentligen varit given länge. Men nu mer än någonsin. Läs gärna "Ett Hybrisartat Mirakelrecept" för lite av mina åsikter där.

 

Gästkrönika: Det gamla spelet är tillbaka


06-09-10 (18:22) - Av: Stolle Da Loo - Ämne: BoIS

Mitt första BoIS-minne är en match mot Kalmar i division 1 1993. Jag var då 7 år gammal. Samma år lyckades BoIS kvalificera sig för spel i allsvenskan och det var först då jag började gå på matcherna regelbundet. Jag var som sagt inte så gammal när detta begav sig och kommer inte ihåg sådär värst mycket. Det mest bestående minnet är dock hemmaderbyt mot Malmö, där resultatet blev oavgjort trots att MFF fick sin målvakt frilägesutvisad i slutet, och en back (jag har för mig det var Jonas Wirmola) fick ställa sig i målet.

1998 är året jag börjar komma ihåg lite mer från. BoIS slutar tvåa bakom Kalmar och får chansen att kvala till allsvenskan. Dubbla förluster mot Trelleborg stoppar dock drömmen denna gång (känns det måhända igen). Vad jag vill komma till är i alla fall att från den här tiden fram till första året i allsvenskan (2002) kunde vad som helst hända ute på IP. Skitmatcher blandades med propagandafotboll, och det var alltid underhållande att följa BoIS. Under den allsvenska sejouren försvann denna egenskap. Visst, skitmatcherna försvann aldrig och BoIS kunde fortfarande slå alla lag i serien om man hade en bra dag. Men sättet hade förändrats, slog man nu ett topplag, var det med disciplinerat försvarsspel och inte underhållande offensivt spel som tidigare. Visst var motståndet bättre i allsvenskan, men inte ens mot bottenlagen visades det tidigare spelet upp. Istället för att fokusera på sitt eget spel brydde man sig nästan bara om hur motståndarna spelade, och detta innebar att underhållningsvärdet bara sjönk. Den absoluta botten nåddes när det stod klart att den allsvenska platsen var förlorad efter 0-0 hemma mot GAIS.

Efter detta bestämde man från klubben att BoIS skulle återgå till att bli ett spelande lag. Patrik Johansson anställdes, och han började direkt med att förändra spelstilen. Den stora truppen gjorde att det inte fanns utrymme för Patrik att själv forma laget och han fick jobba med det han hade. Träningsmatcherna på försäsongen var ömsom vin ömsom vatten. Vissa träningsmatcher ville man bara glömma, t.ex. matchen mot Nordsjälland, medan andra var rena rama uppvisningen, t.ex. Mjällbymatchen. Redan här anade man att BoIS var på väg tillbaka till det gamla. När sen serien drog igång började det med två förluster, fortsatte med tre vinster, för att sen fortsätta med lite förluster. Fortfarande var det dock så att skitmatcherna var lite överrepresenterade. Men på senare tid, när man på de senaste 5 matcherna antingen gjort eller släppt in minst 3 mål, är man tillbaka. Det är numera underhållande att gå ut på IP, man kan återigen förvänta sig lite skönspel och inte bara en massa tjongande.

Vad tror jag om fortsättningen då? Jag tror inte att BoIS klarar av att vinna resterande matcher, en eller två förluster måste man nog räkna med. Detta innebär att det kommer att bli svårt att nå allsvenskan, då jag inte tror att både Örebro och Norrköping kommer att spela dåligt, en av dem gör det säkert, men inte båda. Brommapojkarna och Trelleborg har redan sprungit iväg för långt för att det ska vara realistiskt att plocka in försprånget. Jag kanske låter pessimistisk nu, men jag vill klargöra att även jag vill att BoIS ska nå allsvenskan. Skulle det nu inte bli så, blir jag dock inte alltför besviken. Ett år till i superettan skulle nog göra mycket gott, att få fortsätta drilla det nya spelsättet och framförallt chansen att kunna spela in fler unga talanger i laget. Där är vi dock inte idag, utan vi ska fortsätta kämpa för allsvenskan.

 

Friberg


06-08-26 (13:35) - Av: Clit Eatswood - Ämne: BoIS

Här på Engelska har vi ju en förkärlek till Anders Friberg. Efter senaste matchen mot TFF där Anders spelade mittback har man läst häftig kritik från många håll. Därför kul att läsa Mats Olssons krönika angående Henke-debatten, saxat från http://www.expressen.se/index.jsp?a=666432.

"I förrgår kväll i Trelleborg gav Trelleborgs skicklige anfallare Michael Mensah Landskronas Anders Friberg nåt som liknade en örfil efter en het duell i straffområdet. Om Friberg varit en annan spelare än Anders Friberg hade han kunnat gripa sig om skallen och rulla skrikande på Vångavallens matta medan överåklagare Sven-Erik Alhem greppade telefonen och fotbollförbundet kallade till extra disciplinmöte.
Men Friberg är Anders Friberg, de gruffade några sekunder, Friberg reste sig, de skakade hand och matchen fortsatte."

Vilket påminner oss om varför Friberg är den levande legend han är. Fantastisk inställning och klubbhjärta i en tid då folk bara mäter tjockleken på sedelbunten. Jag tror de övriga i Engelska är med mig när jag säger att Friberg borde få livstids-kontrakt i Landskrona BoIS. Som ungdomstränare, bollkalle, korvförsäljare, paus-underhållning (vilket han för det mesta redan är med sin oförklarliga bollskicklighet). Jag bryr mig inte. Men hjärta behövs i klubben, mer nu än någonsin.

Som spelare då? Personligen kommer jag inte försvara Fribergs insats mot Trelleborg. Men intressant är att ingen klagat på Segerström, själv såg jag inte han göra något hela matchen överhuvudtaget. Hela laget var under isen, inklusive vår käre Friberg. Det är bara att hoppas vår fantastiska engelsman Andrew Kelly snart är tillbaka i full form. Sen är det bara att låta Friberg konkurera om ytterbackpositionen där han är klart mer hemma, eller varför inte anfallare istället för stundtals komplett oduglige Johan Andersson. Men så var det ju det där Barcelona-kontraktet....

 

TFF Away


06-08-26 (12:24) - Av: Clit Eatswood - Ämne: Engelska

Hade tänkt skriva ett par ord angående resan till Trellehulla utöver Da Loo´s utmärkta matchrapport. Jag känner inget behov av att skriva en katastrofkrönika eller ännu ett hybrisartat mirakelrecept. De går att hitta annanstans. Ja, det var det sämsta jag sett på plan. Men 0p mot det överlägset bästa laget i superettan kan man leva med. Nyfokusering krävs, all kraft åt Assyriska!
Istället skriver ja lite om Engelska och vad som skedde själva matchdagen. Alltid intressant läsning för någon.

För dagen lyckades Engelska mönstra ett 7 grabbar starkt manskap, endast Urin och Malmö hade tvingats till återbud. Tyvärr var det nog också detta som attraherade onödigt mycket uppassning från Gamle Bill´s uniformerade. Men vi backar en bit med historien.

Efter uppladdning med öl, lite sång och tifo-förberedande (ny flagga och svart-vit-röd konfetti) hemma hos Da Loo bar det iväg mot Trelleborg. Bussresan var fixad så att den tog en hel timme och det blev bra bortaresa-känsla över det hela. Undertecknad minns bäst "Robin Wikman vill dansa disco i Borås"-jammandet och seriösa diskussioner om bl.a. politik med en för dagen fruktansvärt bakis Oskar.

Framme i Hulla och det tog inte alltför länge att hitta ställa att käka kebab på. Men Restaurang Istanbul måste ha ovanligt smaskiga syltmunkar för en minibuss poliser var snart på plats. Men alla måste ju äta någonstans eller hur. Vi passade på att ha vårt första möte, och det förflöt precis lika flummigt och knackigt som förväntat (rapport går att läsa på sidan). Med fler poliser än Engelska-medlemmar i släptåg blev det sen dags att leta sig upp till Tjångavallen. På vägen lyckades en Sibylla-tjej undvika bränna Juniors börjare, trots att hon mest stirrade fascinerat på en skickligt framförd Kung Sune. Med Pregnant på efterkälken kunde sen inte Engelska undvika att bli utsatta för maktmissbruk när vi, lugna och glada, blev beordrade av vår eskort att hälla ut all öppnad öl. Da Loo fick snopet se ett lyckligt Trelleborgsträd suga i sig tillräckligt för att vinna dagens öl-tävling.

I parken precis utanför hann sen Engelska med att visa bängen prov på lite begåvad sparka-och-spring fotboll. Några av grabbarna lyckades skymda av buskagen trycka i sig ett par stämningshöjare innan det "roliga" tog slut. För ja, det gjorde det efter bara ca 4 minuter på Tjångavallen. Tifot var snyggt och Engelskas konfetti kan nog än idag hittas i såväl hår som kalsonger. Klacken sjöng och skapade bra tryck, att sen missförstånd och aggressioner skulle följa är kanske förlåtligt med tanke på vad som skedde på plan. Återstår att se om de många grupperingarna kan fullborda den potential som bevisligen finns. Ja nöjer mig med att säga det.


I och med att det är den första rapporten kommer nu också den första "Dog´s Bollocks or just Bollocks" summeringen publiceras. Till de som inte är bekanta med uttrycken kan vi ju översätta det så där lagom ordagrant till "Kanon eller Kalkon", fast det ger ju onödigt mycket respekt till Frillorna på TV4.

Dog´s Bollocks:
*Till lillkillen vi såg sno en tjejs handväska för att sen hutta den långt in i ett buskage.
*Till nämnda tjej som svarade med att sparka killen i det heligaste.
*Till gästliraren Oskar som trots bakfylla och akut sömnbrist höll jämt tempo med oss andra. Ja behöver väl inte påminna vikten av att inte bakis-klaga på matchdag!

Just Bollocks:
*Dagens oförglömliga polisinsats.
*Allt som har med matchen att göra.

 

Ordföranden har ordet öppnat


06-08-23 (20:26) - Av: Admin Engelska - Ämne: Övrigt

Här kommer ordföranden, och ibland även andra medlemmar, att vädra sin åsikter om allt mellan himmel och jord, givetvis främst sådant som har med Engelska att göra.

Det som skrivs på denna sida är skribentens åsikt, och alltså inte Engelskas officiella. Bara för att undvika missuppfattningar.

 

© Engelska 2020