Ode till Friberg

Meny

Start

Om oss

Nyhetsarkiv

Ordf har ordet

Chants

Bildgalleri

Medlemmar

Kontakt

Forum

Engelska away 23

Logga in

User:
Pass:

Mer info om medlemsskap

Insamlade pengar till Carsten Jancker: 317:-
Mer info

Engelska har enda sen Anders Friberg kom till BoIS uppskattat honom. Med åren har hans status nått en guds. Lite skämtsamt har vi sagt att han haft stående kontraktsförslag från både Barcelona och Manchester United, men givetvis avböjt för att få spela i den randiga tröjan. Kanske var sanningen inte riktigt så extrem, men helt osann är den inte.

Friberg har varit lite av den gamla tidens spelare, i den meningen att han hade klubbkänsla. Inte många andra har så tydligt deklarerat att de vill spela i BoIS, och det är väl delvis därför han blivit så omtyckt av supporterskaran. Den andra stora anledningen är hans uppoffrande spel, en sådan kämpe har sällan skådats på Ips gröna gräs. Under sitt sista år i BoIS fick han även notera sig i målprotokollet, även om han redan tidigare knoppat in en boll i B-laget. Det var inget mål som helst heller, utan en riktigt vacker slängnick.

Många har klagat på att Friberg "gnällt" i media, men det ser jag som något helt naturligt. När en spelare ger så mycket för sitt lag är det klart att han känner sig frustrerad när det inte riktigt går så bra som man själv vill. För att nå fansen är ju massmedia det enda alternativet!

För mig själv kommer det att kännas tungt att inte längre ha Anders i laget. Många vet säkert vem undertecknad är när jag berättar att min randiga tröja har nummer 17 och namnet "FRIBALDO" tryckt på ryggen. Friberg var samba, därav namnet. Lite mer okänt är nog att Engelskas egen bar pryds av en signerad Fribergtröja. Dessa små insikter kanske kan visa hur pass älskad han var och jag hoppas att han hittar en klubb att fortsätta sin karriär i. Gärna i närheten så att man kan få möjlighet att fortsätta njuta av hans fotbollskonster. En riktig dröm är att han återvänder efter par år som tränare, inga gränser existerar för denna hjälte.

Friberg vi saknar dig!

För Engelska
Stolle Da Loo

 

© Engelska 2020